المعلومات الكامله لطريق Research فى امريكا

Ahmed Elbayomy

Moderator
طاقم الإدارة
Team Member
Research
  • إزاي أقدم ؟
  • الموضوع بسيط بتبعت لدكاترة فى أى جامعة و تكون محضر email محترم مبين فيه اهتمامك بال research و ليه دا مهم بالنسبة لك بعد ما تكون قدر كافي من أبحاث الدكتور عشان تظهرله إهتمامك و درايتك بمجال إهتمامه و أبحاثه و تكون حاطط ال CV عشان يشوفه و يرد عليك مرة واحدة. بتخش على ال website بتاع الجامعات و تدور فى ال directory على الدكاترة اللى فى التخصص اللى أنت عاوز تقدم فيه.
ملحوظة: متقدمش على كذا دكتور فى نفس الوقت لأن أحيانا بيكون لهم نفس السكيرتيرة و الاميلات بتروحلها و ساعتها الاتنين هيرفضوك.
  • اسهل بكتير أنك تدور على research و أنت فى أمريكا من أنك تبعت من مصر بس فيه ناس كتير بييجي لها من و هى فى مصر.
  • أغلب الفرص volunteer و هتقعد على نفقتك الشخصية و معظم الجامعات بتطلب proof لانك تقدر تقعد على حسابك.
  • غالبا لو أنت خارج أمريكا الدكتور لو هيجيبك بيعمل لك Skype interview.
  • و أنت بتختار الدكتور حاول يكون دكتور بينشر كتير عشان تنشر معاه كتير عن طريق أنك تعمل search على اسمه على Home - PubMed - NCBI
  • حاول تبعد عن ال basic science research لأنهم بياخدوا وقت طويل على ما ينشروا project واحد.
  • مهم عشان ال match ؟
مش ضرورى لل match لكن طبعا بيعلى فرصك و لو أنت ال CV بتاعك كويس بيجيلك Interviews كويسة من university programs لأنهم بيبقوا interested فى ال research

  • **إيه الأسئلة اللي ممكن أتسئلها في interview بتاعة Research Position ؟
    • الناس بشكل عام بيبقوا friendly جدا و هي مبتبقاش interview على أد ما هي مناقشة لخططك
    • What are you currently doing or working on ?
    • Why are you interested in doing research ?
    • What are your plans concerning the match and US residency ?
    • Where are you regarding USMLE steps ?
    • How long are you planning on staying here ?
    • Do you have any previous research work ? - It’s totally fine if you don’t
    • Do you have any experience with statistical analysis and biostats ? - It’s totally fine if you don’t
  • ينفع أشتغل و أنا بعمل research ؟ طب دا legal ولا illegal ؟
لو أنت بتعمل research in a university program فيه فرصة أنك تشتغل teaching بالجامعة اللى أنت فيها حوالى ساعتين أو 3 كل أسبوع و بتاخذ 90-100 دولار فى الساعة بس دى فرص طبعا و رزق بتاع ربنا فمش كل الناس بتجى ليها الفرصة دى. و دا بيبقى legal طالما فى نفس ال institute اللى مدياك ال DS2019 و يشترط موافقة الدكتور المسئول عنك عشان تشتغل فى الموضوع دا و لازم طبعا يكون فى تخصصك, مثلا أنك تدرس anatomy to nursing students و هكذا
و فيه طبعا شغل illegal زى أنك تشتغل فى مطعم 4 أو 6 ساعات فى اليوم بعد ال research بحيث تعرف تجيب مصاريفك بس فيه risk 1% أن حد يبلغ عنك و تتقفش و تترحل, فلو عملت كده متقولش لأى حد.

Embassy and Visa Issues
  • B1/B2 ؟
  • دى أصعب فيزا ممكن تأخدها من مصر. لأن فيه مصريين كتير بياخدوها و يكسروها و يشتغلوا غير شرعى فى أمريكا.
  • طيب ايه الحاجات ال positive اللى تخليك تاخدها سهل؟ هو مبدأيا عادة على الاقل بتترفض مرة قبل ما تاخدها و أعرف ناس أخذوها من 5 مرة .. أنا شخصيا في 3 مرة الOfficer قالي متقدمش تاني انت بتضيع فلوسك و احنا مش هنقبلك .. و خدتها بفضل الله في المرة ال 4
الحاجات اللى تخليك تأخذها إنك تكون
1- بنت: هما عارفين إن المجتمع المصرى مبيسمحش للبنت بالهروب و الكلام دا فالبنات بيبقوا ضامنين انهم راجعين
2- طالب: لأن هما بيبقوا واثقين فى طلبة طب شويه إنك هترجع عشان تكمل الكلية. مش معقول هتضيع 6 سنين على الأرض.
3- غنى: معاك bank statement فى فلوس كتير
4- سافرت قبل كده حتت تانية
5- خريج بس متجوز برضه فرصته أحسن بكتير من اللى مش متجوز
6- خريج و غنى أو سافر قبل كده و مرتبه كويس
بس خلينا نتفق إن interview السفارة ده أرزاق زى لجنة الشفوى و كل officer و دماغه. أهم حاجة تكون بتتكلم بثقه و presentable و تكون رايح بتطالب بحق ليك كمواطن من الدرجة الأولى عادى جدا عاوز أروح امريكا عشان أعمل electives متخافش من حاجة و خليك هادى و مبتسم حتى لو أترفضت لأنك لو اتنرفزت هو بيكتب notes لل officer اللى هيعملك interview بعده

بتعرف فى ساعتها أنت أتقبلت ولا لأ و لو أتقبلت بتاخد ال passport بعدها ب 5 أيام بيجيلك عن طريق Aramex و ل مزنوق فى الوقت ممكن تطلب أنك تستلمه من السفارة.

ملحوظات:
  • لما يسألك هتمد ايدك على العيان قول له لأ. هما مش فاهمين إن إحنا ك students نقدر نمد ايدينا على العيان فخذهم على قد عقلهم و قول أنك هتعمل observation under supervision بس.
  • خليك عارف كل حاجة عن تفاصيل الرحلة عشان ممكن يسألك مين هيصرف عليك و عارف تكاليف العيشة كام فى أمريكا و هكذا.
  • متقدمش أى ورقة زى ال bank statement أو بيان قيد من الكلية أو قسيمة جواز الا أما يطلب هو منك.
  • عادة بتاخذ الفيزا 5 سنين multiple entries كل entry 6 شهور. أحيانا لو شاكك فيك ممكن يديهتالك على قد الوقت اللى أنت قايل أنك هتقعده هناك
  • الورق اللى مفروض تروح بيه:
    1- DS160 form : دى بتملاها من على النت من على ال website دا Nonimmigrant Visa - Instructions Page و بتطبعها
    2- Appointment confirmation: بيجيلك على ال email لما بتعمل أكونت و تحجز معاد.
    3- صورة 5*5 خلفية بيضاء و متكونش لابس نظارة.
    4- ال passport
    5- وصل ال CGI اللى بتاخده من CIB Bank بعد ما تدفع فلوس المقابلة " 160$"
    6- و أى مستند يثبت اللى أنت ناوى تعمله زى: letter of acceptance من المستشفى اللى رايح لها- Step 2 CS letter أنك رايح تمتحنه- بيان قيد- حساب بنكى- قسيمة جواز- جواب من العميد أنك لازم تكمل الامتياز عشان تاخد البكالوريوس" و أى حاجة عربى طبعا لازم تترجم English ترجمة معتمدة.
  • J1؟
    - ال J1 دى أسهل شوية و نادرا ما حد بيترفض فيها.
    - بتبقى عشان ال research أو ال residency. أنت بتبقى على J1 و مراتك و عيالك على J2
    برضه نفس الورق بتاع ال B1/B2 + DS2019 و دى letter of sponsorship بتاخده من الجامعة اللى أنت رايح لها + SEVIS fees recipt و دول حوالى 180 $ بتدفعهم online و بتطبع الوصل و تاخده معاك " دى حاجة زى رسوم maintainance لل J VISA "
    بتتجدد بالسنة عن طريق DS2019 جديدة بتاخدها من الجامعة اللى أنت فيها.
    - ال Interview بتاعها أسهل كتير و عادة محدش بيترفض فيه
    فى نوعين من ال J VISA :
    1- بينطبق عليها ال 2 year home rule و دى لما تبقى بتقبض فى أمريكا من المؤسسة اللى أنت فيها أو طالع ب funding حكومى زى الإشراف المشترك اللى على حساب الجامعة.
    2- لا يطبق عليها ال 2 years home rule و دى لما بتكون شغال volunteer و مبتقبضش أو معمول لك sponsorship من أى Non-governmental organization.
    فى حالة أن هيطبق عليك ال 2 years home rule " اللى هو أنك ترجع بلدك سنتين قبل ما تخش أمريكا تانى" ممكن تعمل waiver للموضوع دا و تفضل فى أمريكا بس بتشتغل فى أماكن فيها عجز لفترة و مترجعش بلدك.

ممكن أقدم من برة مصر؟
أه ممكن تقدم من أى حته فى العالم فى سفارة أمريكا و لا يشترط إن يكون معاك إقامة للمكان اللى أنت مقدم منه. بس يكون عندك سبب كويس بتقدم منه ليه. لو أنت معاك فيزا B1/B2 و هربان من الجيش و عاوز تقدم على J1 من غير ما تعمل change of status من جوه أمريكا "لأنها بقت تأخذ من 6 ل 10 شهور" ممكن تسافر الدول اللى بناخذ الفيزا بتاعتها فى المطار زى ماليزيا و الاكوادر أو كولومبيا إلخ أو الدول اللى ممكن تخشها بفيزا ال B1/B2 زى تركيا و جزر الكاريبى.

ايه ال change of status دى؟
دا طلب بتقدم عليه من و أنت جوه أمريكا أنهم يحولوا لك الفيزا من B1/B2 مثلا ل J1 من غير ما تخرج و ترجع بلدك و دى بتنفع لو أنت مش هينفع ترجع مصر عشان الجيش و خلافه.
 



قد يهمك ايضاً !

Brilliant96

New member
لو هقدم اليكتيف وانا ف سنة 6 عشان اسافر بعد الامتحانات على طول و خطاب العميد مكتوب فيه he will graduate and receive his mbbch in november 2018 ازاى اثبت انى طالب فل الامتياز و الرجل قالى مينفعش اديك خطاب بتاع امتياز الا بكارنيه الامتياز
 

MaHmOuD MyStErO

Administrator
طاقم الإدارة
Team Member
لو هقدم اليكتيف وانا ف سنة 6 عشان اسافر بعد الامتحانات على طول و خطاب العميد مكتوب فيه he will graduate and receive his mbbch in november 2018 ازاى اثبت انى طالب فل الامتياز و الرجل قالى مينفعش اديك خطاب بتاع امتياز الا بكارنيه الامتياز
للاسف لازم تكون الشهادات موجودة و الاوراق كاملة
 
أعلى